Kecetest Blog

Tahribatsız Muayene Nedir

Tahribatsız Muayene hizmetleri ve işlemleri, periyodik muayene kontrol işlemlerinde en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Tahribatsız muayene nedir, önemi nelerdir, hangi ekipmanlar için nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını sizler için inceledik. İş ekipmanlarınızın periyodik muayene işlemlerini tahribatsız muayene yöntemi ile yaptırmayı düşünüyorsanız bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

Periyodik muayene yöntemleri arasında tahribatsız muayene yöntemi son zamanlarda en çok tercih edilen yöntemlerden biri olmuştur. Birçok muayene firması tarafından da güvenle kullanılmaktadır. Peki tahribatsız muayene yöntemi nedir, diğer yöntemlerden farkı nedir, hangi iş ekipmanları için nasıl yapılır sorularının yanıtlarını yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Tahribatsız Muayene
Tahribatsız Muayene Yöntemi Nedir ?

İş ekipmanlarının periyodik muayene işlemlerinde sıklıkla kullanılan tahribatsız muayene yöntemi, en güvenilir muayene yöntemlerinden biri olarak bilinir. Muayene edilecek malzemelerin ve ekipmanların parça bütünlüğüne zarar vermeden muayene işlemini gerçekleştirdiği için tahribatsız muayene yöntemi sıklıkla tercih edilmektedir. Tahribatsız muayene yöntemi, ekipmanların parça bütünlüğüne zarar vermediği için hem hızlıdır hem de daha ekonomiktir.

Tahribatsız muayene yöntemi genel olarak çalışma işlemlerini durdurmadan yapılabildiği için hem çalışmayı aksatmaz hem de işlemin kısa süre içerisinde bitirilmesini sağlar. Bu sebeple tahribatsız muayene yöntemi diğer yöntemlere göre son zamanlarda sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Tahribatsız muayene yöntemleri de farklılık gösterebilmektedir.

Kecetest Muayene Periyodik Kontrol Hizmeti
Tahribatsız Yöntem Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Tahribatsız yöntem de kendi içerisinde yöntem çeşitlerine ayrılmaktadır. Birden fazla tahribatsız yöntem çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında radyografik muayene, ultrasonik muayene, sıvı penetrant metodu ile muayene, görsel muayene, manyetik parçacık metodu ile muayene gibi pek çok çeşidi bulunmaktadır.

Tahribatsız Muayene
Tahribatsız Muayene
Tahribatsız muayene yöntemi

Radyografik yöntem metodunda radyoaktif dalgalar kullanılarak muayene yapılmaktadır. Ultrasonik muayene yönteminde ise ses demetleri gönderilerek iş ekipmanlarının muayene işlemleri yapılmaktadır. Her yöntem çeşidinde de iş malzemelerine ve ekipmanlarına herhangi bir zarar verme işlemi olmadan muayene yapılmaktadır.

Tahribatsız muayene yöntemi sayesinde birçok iş ekipmanının muayenesi hızlı ve ekonomik bir şekilde yapılmaktadır. Bu sayede hem iş verenlerin hem de işçilerin güvenliği ve sağlığı korunmaktadır. Boru halatları, vinç, basınçlı kaplar gibi birçok iş malzemesi ve ekipmanının muayenesi tahribatsız yöntemle yapılabilmektedir.

En son Periyodik Kontrol Keçetest Muayene haberlerini almak için haber mektubumuza lütfen abone olun..
Image

Keçetest Muayene, Ölçüm ve Kontrol Mühendislik Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

Oruçreis Mah. Tekstilkent Cad. A13 Blok No:48 (10-S/205) Esenler / İSTANBUL

info@kecetestmuayene.com

+90 (212) 617 53 23

+90 (552) 577 53 23