Kecetest Blog

Tahribatsız Kontrol Muayene

Tahribatsız Kontrol Muayene yöntemi son zamanlarda periyodik muayene yöntemleri arasında en çok tercih edilenler arasında gelmektedir. İş ekipmanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre muayenesinin yapılması gerekir. Hem işçilerin hem de işverenlerin güvenliği için periyodik muayene oldukça önemlidir.

Periyodik muayene yöntemleri arasında hızlı ve ekonomik olduğu için tahribatsız kontrol muayene oldukça tercih edilmektedir. Adı üzerinde olduğu gibi iş ekipmanlarına herhangi bir zarar vermeden muayene işlemini gerçekleştirmektedir. Bu sebeple işlerin durmasını da sağlamadığı için tahribatsız muayene yöntemi oldukça hızlı bir işlem gerçekleştirmektedir.

Tahribatsız Muayene
Tahribatsız Kontrol Muayene Yöntemi ve Özellikleri

Farklı yöntem çeşitleri sayesinde tahribatsız kontrol muayene yöntemi iş ekipmanlarının muayene işlemlerini hem güvenli bir şekilde hem de hızlı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Tahribatsız muayene yöntemi, araçlara zarar vermeden muayene işlemini gerçekleştirdiği için de oldukça ekonomiktir. Bu sebeple piyasada da son zamanlarda sıklıkla tercih edilmesinin nedenleri arasında ekonomik olması da gelmektedir.

Tahribatsız muayene yöntemi ile birden fazla farklı iş ekipmanının muayenesi gerçekleştirilebilmektedir. Basınç kapları, kazan, boru hattı, köprüler, vinçleri, binalar, merdivenler, çelik yapılar, taşıma ve kaldırma ekipmanları gibi birçok iş ekipmanının muayenesini tahribatsız kontrol muayenesi ile gerçekleştirmek mümkündür.

Kecetest Muayene Periyodik Kontrol Hizmeti
Tahribatsız Yöntem Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Periyodik muayene yöntemleri arasında tercih edilen tahribatsız kontrol muayene yöntemi çeşitleri de farklılık göstermektedir. Radyografik muayene, ultrasonik muayene, sıvı penetrant metodu ile muayene, görsel muayene, manyetik parçacık metodu ile muayene gibi pek çok tahribatsız kontrol muayene yöntemi çeşitleri bulunmaktadır. Her yöntem de birçok iş ekipmanı için kullanılmaktadır.

Tahribatsız Muayene
Tahribatsız Muayene
Tahribatsız muayene yöntemi

Radyografik yöntem metodunda radyoaktif dalgalar kullanılarak muayene yapılmaktadır. Ultrasonik muayene yönteminde ise ses demetleri gönderilerek iş ekipmanlarının muayene işlemleri yapılmaktadır. Her yöntem çeşidinde de iş malzemelerine ve ekipmanlarına herhangi bir zarar verme işlemi olmadan muayene yapılmaktadır.

Tahribatsız muayene yöntemi sayesinde birçok iş ekipmanının muayenesi hızlı ve ekonomik bir şekilde yapılmaktadır. Bu sayede hem iş verenlerin hem de işçilerin güvenliği ve sağlığı korunmaktadır. Boru halatları, vinç, basınçlı kaplar gibi birçok iş malzemesi ve ekipmanının muayenesi tahribatsız yöntemle yapılabilmektedir.

En son Periyodik Kontrol Keçetest Muayene haberlerini almak için haber mektubumuza lütfen abone olun..
Image

Keçetest Muayene, Ölçüm ve Kontrol Mühendislik Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

Oruçreis Mah. Tekstilkent Cad. A13 Blok No:48 (10-S/205) Esenler / İSTANBUL

info@kecetestmuayene.com

+90 (212) 617 53 23

+90 (552) 577 53 23