Kecetest Blog

Periyodik Muayene Nedir

Periyodik Muayene nedir, periyodik muayene neden önemlidir, kimler tarafından nasıl yapılıyor gibi soruların yanıtlarını sizler için yanıtladık. İş güvenliğinin sağlanması açısından her yıl düzenli bir şekilde periyodik muayene işlemlerinin yapılması bakanlık tarafından da gerekli görülmektedir. Türkiye’nin birçok noktasında periyodik muayene işlemi yaptırabilirsiniz.

İşçiyi ve işvereni korumak için yapılan periyodik muayene kontrolü nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Son yıllardan oldukça merak edilen periyodik muayene kontrolü ile ilgili merak ettiğiniz birçok sorunun yanıtını sizler için inceledik. Periyodik muayene ile ilgili öğrenmek istediğiniz her sorunun yanıtını yazımızdan edinebilirsiniz.

Periyodik Kontrol
Periyodik Muayene Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır ?

İş ekipmanlarını kullanan işçilerin ve iş verenlerin güvenliğini koruyabilmek, daha kaliteli ve güvenli bir iş yapılabilmesini sağlayabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş ekipmanlarının periyodik kontrol muayene işlemlerinin yapılmasını talep etmektedir. Periyodik muayene kontrolü birçok iş ekipmanı için farklı şekillerde gerçekleştirilebilmektedir. Periyodik muayene özellikle 4 farklı şekilde gerçekleşir.

Muayene işlemleri hidrostatik testler, ağırlık testleri, görsel testler ve tahribatsız muayeneler olmak üzere ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra cihazlarla özel olarak yapılan periyodik muayene işlemleri de bulunmaktadır. Son zamanlarda en çok tercih edilen periyodik muayene kontrolü yöntemlerinden biri de tahribatsız muayene yöntemidir.

Periyodik muayene kontrol yöntemleri sayesinde birden fazla iş ekipmanı ve aracının güvenli bir şekilde kontrolü yapılmaktadır

Kecetest Muayene Periyodik Kontrol Hizmeti
Hangi İş Ekipmanlarının Periyodik Muayenesi Yapılmalıdır ?

Bir işin yapılmasında kullanılan alet, makine, tesisat veya tesislerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına göre mutlaka periyodik muayene işlemleri yapılmalıdır. Özellikle basınçlı kaplar, tezgahlar, tesisatlar ve kaldırma ekipmanları gibi birçok iş aracının periyodik muayene işlemi yapılmaktadır. Güvenli ve kaliteli bir iş yapma süreci için iş ekipmanlarının periyodik muayenelerinin yapılması oldukça önemlidir.

Periyodik Kontrol
Periyodik Kontrol
Keçetest Muayene Periyodik Kontrol Hizmetleri

Periyodik muayene işlemleri yangın ve boru tesisatı, elektrik tesisatı, topraklama ve paratoner, havalandırma ve klima tesisatı, kazan, yürüme merdiveni ve bantlar, basınçlı kaplar, inşaat makineleri kaldırma lifti gibi birçok iş ekipmanı için yapılmaktadır. Dört farklı grupta iş ekipmanlarının periyodik muayene işlemleri yapılıyor.

En son Periyodik Kontrol Keçetest Muayene haberlerini almak için haber mektubumuza lütfen abone olun..
Image

Keçetest Muayene, Ölçüm ve Kontrol Mühendislik Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

Oruçreis Mah. Tekstilkent Cad. A13 Blok No:48 (10-S/205) Esenler / İSTANBUL

info@kecetestmuayene.com

+90 (212) 617 53 23

+90 (552) 577 53 23