Kecetest Blog

Periyodik Kontrol

Periyodik Kontrol sayesinde iş makineleriniz ve araçlarınız daha güvenli ve kaliteli bir şekilde hizmet verebilecektir. Her yıl düzenli bir şekilde iş makinelerinin veya araçların bakımları yapılması müşterilerinize daha kaliteli bir hizmet sağlamanıza yardımcı olacaktır. Bu sebeple periyodik kontrol işlemlerini aksatmamanız önerilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının aldığı kararlara göre iş araçlarının her yıl düzenli bir şekilde periyodik kontrol yaptırması gerekiyor. Periyodik kontrol işlemleri, ulusal ve uluslararası standartlara göre yapılmalıdır. Türkiye’nin birçok şehrinde periyodik kontrol ve muayenesi işlemlerini yapan güvenilir firmalar bulabilirsiniz.

Periyodik Kontrol
Periyodik Kontrol ve Muayene İşlemleri

İş ekipmanlarının güvenliği ve müşterilerinizin memnuniyeti için her yıl düzenli olarak periyodik kontrol işlemlerinin bakanlık tarafından alınan karara göre de yapılması gerekiyor. Bir işin yapılabilmesi için öncelikle o iş için kullanılacak ekipmanların ve araçların periyodik kontrol işlemlerinden geçmiş olması gerekir. Hem işçiyi korumak hem de işvereni korumak için periyodik işlem ve muayeneler oldukça önemlidir.

Periyodik işlem ve muayeneler birçok iş ekipmanı ve aracı için gerçekleştirilmektedir. Kazan, hava tankları, havalandırma ve klima tesisatları, yangın ve boru tesisatı, elektrik tesisatı, araç kaldırma lifti, yapı iskeletleri, inşaat makineleri gibi birçok araç ve ekipman için periyodik kontrol işlemlerini yaptırabilirsiniz. Müşterilerinize hizmet vermeye başlamadan önce kaliteli hizmet ve iş güvenliği açısından bu tür ekipmanların kontrollerini yapmanız önerilir.

Kecetest Muayene Periyodik Kontrol Hizmeti
Periyodik Kontrolleri Kimler, Nasıl Yapabilir ?

Periyodik kontrolleri mutlaka alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından yaptırmanız gerekir. Özellikle elektrik ve elektronik mühendisleri ile bu alanda gelişmiş teknikerlerin periyodik kontrol ve muayene yapma yetkisi bulunur. Bunun yanı sıra makine teknikerleri de kontrol ve muayene işlemlerinden sorumlu olmaktadır.

Periyodik Kontrol
Periyodik Kontrol
Periyodik kontrol ve muayene

Periyodik kontrol ve muayene için ekipmanlarınız birçok işlemden geçmektedir. Öncelikle ekipmanlarınız hidrostatik testler, görsel testler, ağırlık testleri, tahribatsız testler ve cihazlarla yapılan testler şeklinde muayene ve periyodik kontrol işlemleri yapılır. Bu işlemlerle birlikte birçok iş ekipmanı ve aracınızın çalışabilmek için güvenli olup olmadığı test edilmektedir.

Güvenli ve kaliteli bir iş için düzenli olarak periyodik kontrolleri aksatmadan yaptırmak oldukça önemlidir.

En son Periyodik Kontrol Keçetest Muayene haberlerini almak için haber mektubumuza lütfen abone olun..
Image

Keçetest Muayene, Ölçüm ve Kontrol Mühendislik Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

Oruçreis Mah. Tekstilkent Cad. A13 Blok No:48 (10-S/205) Esenler / İSTANBUL

info@kecetestmuayene.com

+90 (212) 617 53 23

+90 (552) 577 53 23