Kecetest Blog

Periyodik Kontrol Muayene

Periyodik Kontrol Muayene, iş güvenliği açısından her iş verenin mutlaka yaptırması gereken kontroller arasında yer almaktadır. Hem işçinin güvenliği için hem de işverenin güvenliği için iş ekipman ve araçlarınızın her yıl düzenli bir şekilde periyodik kontrol muayenesinden geçmesi gerekir. Periyodik kontrol muayenesi için alanında uzman ve deneyimli kişilerden yardım almanız tavsiye edilir.

İş ekipmanlarınızın ve araçlarınızın güvenli bir şekilde hizmet verebilmesi ve çalışan kişilerin güvenliğini sağlayabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından periyodik kontrol muayene işlemlerinin yaptırılması önerilmektedir. Ekipmanlarınızın periyodik muayene kontrol işlemlerini Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirebilirsiniz. İş ekipmanlarının periyodik kontrol muayene işlemleri, ulusal ve uluslararası standartlara göre yapılmalıdır.

Periyodik Kontrol
Hangi İş Ekipmanlarına Periyodik Kontrol Muayene Yapılır ?

Güvenli ve kaliteli bir iş için iş ekipmanlarının periyodik kontrol muayene işlemlerinin yapılması gerekir. İş alanında birçok ekipmanın kontrol ve muayenesi gerekli testlerden geçmelidir. Tesisatlar, tezgahlar, kaplar ve kaldırma ekipmanları gibi farklı gruplara ayrılan iş ekipmanları gerekli periyodik kontrol muayenesinden geçmektedir.

Periyodik kontrol muayene kazan, topraklama ve paratoner tesisatları, elektrik tesisatları, yürüyen merdiven ve bantlar, araç kaldırma lifi, mekanik kaldırıcılar, inşaat makinaları, yangın tesisatı ve boru tesisatları gibi birçok iş ekipmanı için yapılır. İş için kullanılan birçok malzemenin güvenliği ve kalitesi farklı testler sayesinde denetlenmektedir. Bu ekipmanların muayene işlemleri alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından yapılması gerekir.

Kecetest Muayene Periyodik Kontrol Hizmeti
Periyodik Muayene İşlemleri Kimler Tarafından Nasıl Yapılır ?

İş ekipmanlarının periyodik muayene işlemleri alanında uzman deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. Özellikle elektrik ve elektronik mühendisleri tarafından periyodik muayeneler yapılmaktadır. Fakat bunun yanı sıra elektrik teknikerleri ve makine teknikerleri de periyodik muayene işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Periyodik Kontrol
Periyodik Kontrol
Periyodik kontrol muayene

Periyodik kontrol muayene işlemleri birçok farklı şekilde gerçekleştirilmektedir. Öncelikle kontrol işlemleri görsel, ağırlık, hidrostatik, tahribatsız ve cihazlarla güvenli bir şekilde test edilmektedir. Bu muayene işlemleri sayesinde birçok iş ekipmanının periyodik kontrol muayene işlemleri güvenli bir şekilde yapılmaktadır.

İş güvenliğinin sağlanabilmesi açısından her yıl düzenli bir şekilde periyodik kontrol muayene işlemlerinin yapılması gerekir. 

En son Periyodik Kontrol Keçetest Muayene haberlerini almak için haber mektubumuza lütfen abone olun..
Image

Keçetest Muayene, Ölçüm ve Kontrol Mühendislik Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

Oruçreis Mah. Tekstilkent Cad. A13 Blok No:48 (10-S/205) Esenler / İSTANBUL

info@kecetestmuayene.com

+90 (212) 617 53 23

+90 (552) 577 53 23